Известие

Collapse
No announcement yet.

За крушките на габаритите на 156 и алтернативата им

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
    Бе какво добре направо сега прилича на дявол
    Ето и крушките някакви по 1.20 лв. ги купих...Светят вече доста време в комбинация с ксенона стана много добре
    И аз отдавна нямам проблеми с габаритите,щото махнах всякакви подобни крушки даже и цокалите ги няма.
    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Новия ми ъпгрейд

И послена снимка на която съм на къси, че много хора викат да не са ти пуснати фаровете, на по горните

156 2.4JTD 136+ PS

Comment

някой може ли да покаже (снима) как и каде се слагат тези съпротивления?

Comment

---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:53 ----------

Относно ЛЕД-овете, свети чек лампата на таблото, имаше някакви маркови дето бяха с вградени съпротивления, ама не бяха никак евтини.
          С обикновенните крушки чека не свети(аз съм с такива в момента), малко жълтакаво свети ама за "пийсе стинки" толкоз.

И аз сложих обикновенни по 0,50 ст. (яко жълто), но и ЧЕКЪТ ще ми извади очите- няма гаснене!
          трол след трол след трол

Comment

Новия ми ъпгрейд
            Е пиши с какво точно ъпгрейдна, да не излиза, че само се хвалиш!

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
              Е пиши с какво точно ъпгрейдна, да не излиза, че само се хвалиш!
              Е па ся хвалил съм се бил
              Веднага всичко си казвам, това са диоди с цокъл, които са едва 0.7W, на диод по 9 кристала SMD и си готов...след няколко дни ще му сложа по едно резисторче да засиля още повече светлината
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

...след няколко дни ще му сложа по едно резисторче да засиля още повече светлината
                Би ли обяснил това последното как става?
                Last edited by Panchev; d.m.y г., 13:19.

Comment

Би ли обяснил това последното как става?
                  Преди около 1 седмица се занимавахме с БМВ 530д 2002г...
                  Та идеята ни беше да направим бял енджълс и го измислихме на мястото на оригиналната крушка да сложим 3W диод (), който допълнително сложихме по 3 резистора и така всетлината стана толкова силна все едно е дневна светлина (ще го снимам и него)...Та от тук ни хрумна идеята да направим и алфата, само че при нас е с цокълче, но има и такива вече диоди...Та като започна да правя Алфата ще снимам подробно всичко, за да се разбере за какво точно става въпрос Имайте търпение
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Преди около 1 седмица се занимавахме с БМВ 530д 2002г...
                    Та идеята ни беше да направим бял енджълс и го измислихме на мястото на оригиналната крушка да сложим 3W диод (), който допълнително сложихме по 3 резистора и така всетлината стана толкова силна все едно е дневна светлина (ще го снимам и него)...Та от тук ни хрумна идеята да направим и алфата, само че при нас е с цокълче, но има и такива вече диоди...Та като започна да правя Алфата ще снимам подробно всичко, за да се разбере за какво точно става въпрос Имайте търпение
                    Много добре!
                    А оригиналната крушка на това БМВ да не е 5W без цокъл?
                    Ако е така, мога ли да си поръчам да ми направиш 4 такива крушки и да ми ги изпратиш?
                    Ще си поема целия масраф + бирите
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                      Много добре!
                      А оригиналната крушка на това БМВ да не е 5W без цокъл?
                      Ако е така, мога ли да си поръчам да ми направиш 4 такива крушки и да ми ги изпратиш?
                      Ще си поема целия масраф + бирите
                      Абе не ги знам и за какво са ти 4
                      Просто на единия фар имаш по една крушка, по светло-тръбопроводи светлината стига до двата кръга и се получава светлината (тей че ти трябват 2, не четири, т.е. не е за всеки ринг по отделно ) затова се слага мощен диод, засилен от резистори иии...
                      Иначе отне над 10 часа, поне се почистиха фаровете и се оправиха мапинките за регулиране
                      Иначе мога да ти ги купя тези два SMD 3w диоди и ще обясня подробно как сме го побългарили, ама си е играчка опредлено Утре момчето с БМВ-то ще идва към Нова Загора и ще го снимам да видите...След няколко дни ще ъпгрейдна и Алфата
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Абе не ги знам и за какво са ти 4
                        Просто на единия фар имаш по една крушка, по светло-тръбопроводи светлината стига до двата кръга и се получава светлината (тей че ти трябват 2, не четири, т.е. не е за всеки ринг по отделно ) затова се слага мощен диод, засилен от резистори иии...
                        Иначе отне над 10 часа, поне се почистиха фаровете и се оправиха мапинките за регулиране
                        Иначе мога да ти ги купя тези два SMD 3w диоди и ще обясня подробно как сме го побългарили, ама си е играчка опредлено Утре момчето с БМВ-то ще идва към Нова Загора и ще го снимам да видите...След няколко дни ще ъпгрейдна и Алфата
                        Мерси за инфото
                        4 ми трябват, за да сложа и на другата ми кола
                        Тя също е с 5W без цокъл.
                        sigpic

Comment

С риск да изглежда като заяждане резисторите по никакъв начин не могат да засилят светлината - напротив - могат само да я намалят.
                          Ако с резисторите регулирате тока на диода (щото стандартно са на 5волта) - добре, или ако гасите чека - пак добре. Ама да засилвате светлината...

Може да ти изглежда като засилване само ако примерно като пуснете на диода 12 волта и той работи със свръхнапрежение извън режим - свети по слабо от това което си може. КАто му сложите съпротивления - влиза в режим ио светва по силно.
                          Ама по принцип 5 волтов светодиод изгаря веднага като му се пуснат 12 волта. Или ако СМД-тата сте ги навързали последователно може да не горят.
                          Какви съпротивления слагате?
                          Last edited by Yavor; d.m.y г., 10:41.
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                            С риск да изглежда като заяждане резисторите по никакъв начин не могат да засилят светлината - напротив - могат само да я намалят.
                            Бе, аз по-горе като питах, точно това имах предвид, ама ме забаламосаха че нямало снимки и пр. Ма си виках да си трая и да чакам за резултат, може пък да съм пропуснал някоя лекция по електротехника.

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                              Ако с резисторите регулирате тока на диода (щото стандартно са на 5волта) - добре, или ако гасите чека - пак добре. Ама да засилвате светлината...

Може да ти изглежда като засилване само ако примерно като пуснете на диода 12 волта и той работи със свръхнапрежение извън режим - свети по слабо от това което си може. КАто му сложите съпротивления - влиза в режим ио светва по силно.
                              Ама по принцип 5 волтов светодиод изгаря веднага като му се пуснат 12 волта. Или ако СМД-тата сте ги навързали последователно може да не горят.
                              Какви съпротивления слагате?
                              Бе, аз по-горе като питах, точно това имах предвид, ама ме забаламосаха че нямало снимки и пр. Ма си виках да си трая и да чакам за резултат, може пък да съм пропуснал някоя лекция по електротехника.
                              Днес коментирахме с един приятел и като му казах че с резистори сме увеличи светлината и той ме гледаше учудено и викаше това няма как да стане (а и не само той а на който и да кажех даже ми се смееха, та взех да си мълча ) ...Но пък неска моя приятел с БМВ-то се прибра и всичко се видя нагледно...Така че явно може да сте пропуснали някой час по електротехника Веднага се обадих на тези които ги правиха и казаха че са използвали товарни резистори 50А на 7.5 ома по 3 на всеки фар Явно доста хора незнаят за това, интерсното беше, че показа 3-4 начина да се усили светлината на един диод и вече всички бяха в нокдайн
                              Аз не разбирам и затова почнаха те да си говорят по между си и да си обясняват, кое как и защо, само разбрах че ако имаме желание този диод може да издържи и на още един 4 резистор и тогава светлината става брутална

Ето ви и снимка на БМВ-то със светкавица, защото без светлина е толкова силна че никаква снимка не може да стане

Ето и снимка на резисторите

Тей че като ги направите да се похвалите Пък може и да почерпите
                              Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 18:13.
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

И, все пак, резисторите паралелно или последователно на веригата на светодиода ли се свързват? А и светодиодът "светодиод" ли е или "крушка" за 12 волта със светодиод(и), демек има и някакви други резистори в "опаковката"?

Comment

Working...
                                X