Първоначално публикувано от Jivko7777
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
За крушките на габаритите на 156 и алтернативата им
Collapse
X
-
---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:53 ----------
Относно ЛЕД-овете, свети чек лампата на таблото, имаше някакви маркови дето бяха с вградени съпротивления, ама не бяха никак евтини.
С обикновенните крушки чека не свети(аз съм с такива в момента), малко жълтакаво свети ама за "пийсе стинки" толкоз.
И аз сложих обикновенни по 0,50 ст. (яко жълто), но и ЧЕКЪТ ще ми извади очите- няма гаснене!трол след трол след трол
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеНовия ми ъпгрейд
Comment
-
Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщениеЕ пиши с какво точно ъпгрейдна, да не излиза, че само се хвалиш!
Веднага всичко си казвам, това са диоди с цокъл, които са едва 0.7W, на диод по 9 кристала SMD и си готов...след няколко дни ще му сложа по едно резисторче да засиля още повече светлината156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщениеБи ли обяснил това последното как става?
Та идеята ни беше да направим бял енджълс и го измислихме на мястото на оригиналната крушка да сложим 3W диод (), който допълнително сложихме по 3 резистора и така всетлината стана толкова силна все едно е дневна светлина
(ще го снимам и него)...Та от тук ни хрумна идеята да направим и алфата, само че при нас е с цокълче, но има и такива вече диоди...Та като започна да правя Алфата ще снимам подробно всичко, за да се разбере за какво точно става въпрос
Имайте търпение
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеПреди около 1 седмица се занимавахме с БМВ 530д 2002г...
Та идеята ни беше да направим бял енджълс и го измислихме на мястото на оригиналната крушка да сложим 3W диод (), който допълнително сложихме по 3 резистора и така всетлината стана толкова силна все едно е дневна светлина
(ще го снимам и него)...Та от тук ни хрумна идеята да направим и алфата, само че при нас е с цокълче, но има и такива вече диоди...Та като започна да правя Алфата ще снимам подробно всичко, за да се разбере за какво точно става въпрос
Имайте търпение
А оригиналната крушка на това БМВ да не е 5W без цокъл?
Ако е така, мога ли да си поръчам да ми направиш 4 такива крушки и да ми ги изпратиш?
Ще си поема целия масраф + биритеsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщениеМного добре!
А оригиналната крушка на това БМВ да не е 5W без цокъл?
Ако е така, мога ли да си поръчам да ми направиш 4 такива крушки и да ми ги изпратиш?
Ще си поема целия масраф + бирите
Просто на единия фар имаш по една крушка, по светло-тръбопроводи светлината стига до двата кръга и се получава светлината (тей че ти трябват 2, не четири, т.е. не е за всеки ринг по отделно) затова се слага мощен диод, засилен от резистори иии...
Иначе отне над 10 часа, поне се почистиха фаровете и се оправиха мапинките за регулиране
Иначе мога да ти ги купя тези два SMD 3w диоди и ще обясня подробно как сме го побългарили, ама си е играчка опредленоУтре момчето с БМВ-то ще идва към Нова Загора и ще го снимам да видите...След няколко дни ще ъпгрейдна и Алфата
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеАбе не ги знам и за какво са ти 4
Просто на единия фар имаш по една крушка, по светло-тръбопроводи светлината стига до двата кръга и се получава светлината (тей че ти трябват 2, не четири, т.е. не е за всеки ринг по отделно) затова се слага мощен диод, засилен от резистори иии...
Иначе отне над 10 часа, поне се почистиха фаровете и се оправиха мапинките за регулиране
Иначе мога да ти ги купя тези два SMD 3w диоди и ще обясня подробно как сме го побългарили, ама си е играчка опредленоУтре момчето с БМВ-то ще идва към Нова Загора и ще го снимам да видите...След няколко дни ще ъпгрейдна и Алфата
4 ми трябват, за да сложа и на другата ми кола
Тя също е с 5W без цокъл.sigpic
Comment
-
С риск да изглежда като заяждане резисторите по никакъв начин не могат да засилят светлината - напротив - могат само да я намалят.
Ако с резисторите регулирате тока на диода (щото стандартно са на 5волта) - добре, или ако гасите чека - пак добре. Ама да засилвате светлината...
Може да ти изглежда като засилване само ако примерно като пуснете на диода 12 волта и той работи със свръхнапрежение извън режим - свети по слабо от това което си може. КАто му сложите съпротивления - влиза в режим ио светва по силно.
Ама по принцип 5 волтов светодиод изгаря веднага като му се пуснат 12 волта. Или ако СМД-тата сте ги навързали последователно може да не горят.
Какви съпротивления слагате?Last edited by Yavor; d.m.y г., 10:41.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеС риск да изглежда като заяждане резисторите по никакъв начин не могат да засилят светлината - напротив - могат само да я намалят.
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеС риск да изглежда като заяждане резисторите по никакъв начин не могат да засилят светлината - напротив - могат само да я намалят.
Ако с резисторите регулирате тока на диода (щото стандартно са на 5волта) - добре, или ако гасите чека - пак добре. Ама да засилвате светлината...
Може да ти изглежда като засилване само ако примерно като пуснете на диода 12 волта и той работи със свръхнапрежение извън режим - свети по слабо от това което си може. КАто му сложите съпротивления - влиза в режим ио светва по силно.
Ама по принцип 5 волтов светодиод изгаря веднага като му се пуснат 12 волта. Или ако СМД-тата сте ги навързали последователно може да не горят.
Какви съпротивления слагате?Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщениеБе, аз по-горе като питах, точно това имах предвид, ама ме забаламосаха че нямало снимки и пр. Ма си виках да си трая и да чакам за резултат, може пък да съм пропуснал някоя лекция по електротехника.) ...Но пък неска моя приятел с БМВ-то се прибра и всичко се видя нагледно...Така че явно може да сте пропуснали някой час по електротехника
Веднага се обадих на тези които ги правиха и казаха че са използвали товарни резистори 50А на 7.5 ома
по 3 на всеки фар
Явно доста хора незнаят за това, интерсното беше, че показа 3-4 начина да се усили светлината на един диод и вече всички бяха в нокдайн
Аз не разбирам и затова почнаха те да си говорят по между си и да си обясняват, кое как и защо, само разбрах че ако имаме желание този диод може да издържи и на още един 4 резистор и тогава светлината става брутална
Ето ви и снимка на БМВ-то със светкавица, защото без светлина е толкова силна че никаква снимка не може да стане
Ето и снимка на резисторите
Тей че като ги направите да се похвалитеПък може и да почерпите
Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 18:13.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment